Projecte Thau

Bloc d'aula de l'Educació per a la Ciutadania de l'IES.Binissalem

Música

Problemes per a l'ajuda internacional

A continuació reproduim el que ha publicat El PAIS, dia 31 de Maig de 2010 sobre el vaixell carregat d'ajuda humanitària per als territoris ocupats de la franja de Gaza i que ha rebut la condemna de tots els organismes internacionals:

"No le ha dado tiempo ni a decir su nombre antes de que los sanitarios le introdujeran en un hospital cercano al puerto de Ashdod, donde Israel está conduciendo a los seis barcos, con más de 750 personas a bordo, que formaban parte de la flotilla de ayuda a Gaza atacada esta madrugada (imágenes posteriores al ataque). Sin embargo, este hombre, que es uno de los primeros heridos en llegar a tierra, de unos 40 años, pelo cano y gran envergadura física, ha podido defenderse de las acusaciones de Israel, que sostiene que los activistas que viajaban en la misión atacaron a sus soldados con fuego, cuchillos y palos. "No somos violentos, han utilizado una brutalidad innecesaria", ha subrayado en inglés con acento estadounidense mientras le bajaban de la ambulancia en una camilla para su hospitalización. Al menos 10 personas han muerto en un abordaje que Tel Aviv ha justificado como respuesta a las agresiones. Su primer ministro, Benjamin Netanyahu, de visita en Canadá, ha cancelado su viaje a EE UU, país que ha lamentado, pero no condenado el incidente.
Con el ojo completamente morado, este herido ha agregado: "Somos todos palestinos, hace falta más libertad". Lo único que se sabe de él es que iba en un barco pequeño, el Sfendoni. Unos minutos después, otros dos activistas, dos treintañeros, uno de origen marroquí y otro griego, han entrado en el mismo centro sanitario. Uno de ellos llevaba el brazo en cabestrillo; el segundo, con un collarín, ha logrado decir antes de ser ingresado: "Me han pegado. ¡Piratas!". Hasta ahora, los heridos en tierra, tanto activistas como soldados, son los trasladados en helicóptero por su gravedad y los que viajaban en las primeras embarcaciones que han atracado en el puerto.
Cuatro embarcaciones, en alta mar
De momento, han arribado al puerto de Ashdod, al sur de Israel, dos barcos, mientras que los otros cuatro siguen en alta mar. El primero en llegar ha sido el Challeger y, según un portavoz de Exteriores israelí, lo activistas se han resistido a bajarse del buque. El proceso seguido por las autoridades israelíes pasa por identificar a los pasajeros de la flotilla una vez ponen su pie en tierra y ofrecerles volver inmediatamente a sus países en avión o iniciar el proceso judicial para deportarlos por haber entrado ilegalmente en Israel. El Ejército ha empezado a levantar allí un campamento. Los periodistas que esperan la llegada de los heridos han sido desalojados, por lo que la información se hace más difícil si cabe debido a que los miembros de la expedición hacia la franja permanecen incomunicados y las comunicaciones telefónicas cortadas.
El ataque del Ejército israelí se produjo esta madrugada en aguas internacionales. Hasta el momento son al menos 10 los muertos causados por el abordaje israelí, y una treintena los heridos. No obstante, algunos medios elevan la cifra de fallecidos a 19 y hablan de más de 36 heridos. Las víctimas son activistas que viajaban en el buque turco Mavi Marmara. Entre las 750 personas que forman parte del convoy hay tres españoles. El Gobierno español ha asegurado que los tres están bien y a la espera de ser repatriados a España. Dos de ellos, Laura Arau y Manuel Tapial, son miembros de la organización Cultura, Paz y Solidaridad; el tercero es David Segarra, periodista del canal de televisión Telesur. Tapial ha estado durante los últimos días contando el viaje en su blog. El cooperante relataba detalles de la expedición. Pocos minutos antes del ataque, Segarra confesaba su inquietud ante la presencia de fragatas israelíes en torno a los barcos y el peligro de una ofensiva en plena noche.
Manuel Espinar, padre de Tapial, ha criticado la actitud del Gobierno español y la UE. "En los barcos había las mismas armas de destrucción masiva que en Irak", ha manifestado en rueda de prensa. Pinina Feiler, madre de otro de los activistas israelíes de la flotilla, ha relatado a EL PAÍS que habló con su hijo por última vez a las 5.30:"Nos contó que estaban rodeados por barcos militares israelíes. Desde entonces no hemos vuelto a saber nada de él".
Israel se defiende
El Gobierno de Israel ha lamentado esta mañana, en rueda de prensa, la muerte de los activistas pero ha asegurado que las intenciones de la flotilla eran "ilegales" y que desoyeron las advertencias hechas de "forma pacífica" por parte del Ejército para que abandonaran su intención de llegar hasta Gaza. Israel ha asegurado que dentro de los barcos interceptados han encontrado armas y que los militares israelíes han sido atacados por miembros del convoy, a los que acusan de pertenecer a "Hamás y Al Qaeda", con "fuego real, cuchillos y palos". El Ejecutivo israelí reconoce que hay un bloqueo contra Gaza, pero asegura que está justificado "para evitar ataques contra la población civil de Israel" y sostiene que la ayuda que los activistas tenían previsto entregar en territorio palestino no es necesaria porque "Gaza tienen sus necesidades humanitarias cubiertas".
Horas antes, el Ejército aseguró en una nota que no había atacado el convoy sino que se había limitado a hacer cumplir la orden del Ejecutivo de Tel Aviv de impedir cualquier entrada no autorizada al enclave palestino. La acción del Ejército israelí ha tenido una "enérgica respuesta" por parte de Turquía y de Hamás. El Gobierno de Ankara ha advertido a Israel de que tendrá "consecuencias irreparables" y ha llamado a consultas al embajador israelí en Ankara. Por su parte, Hamás ha llamado a la intifada contra las embajadas israelíes. El presidente palestino, Mahmud Abbás, ha decretado tres días de luto en los territorios palestinos. El Consejo de Seguridad de la ONU ha convocado una reunión de urgencia para analizar el grave incidente. El Ministerio de Exteriores español también ha llamado al embajador israelí Rafael Schutz, para pedirle explicaciones por los "inaceptables" y "gravísimos" hechos. Schutz ha justificado ante la prensa la respuesta israelí y ha calificado la actitud de los activistas de "violenta provocación".
Misión humanitaria
La confrontación se perfilaba anoche inevitable en el extremo este del Mediterráneo. El Ejército israelí ultimaba un impresionante dispositivo con el que pretendía interceptar a los cientos de activistas propalestinos que navegaban rumbo a la franja de Gaza a bordo de seis barcos. La tripulación de la llamada flotilla de la libertad reiteró que no tenían intención de rendirse. El Ejército insistió en que no permitiría a los activistas atracar en Gaza. Naciones Unidas y la Unión Europea habían llamado a la responsabilidad de las partes con el fin de evitar el incidente.
El objetivo de los activistas, de 60 nacionalidades distintas, era hacer llegar a la franja 10.000 toneladas de ayuda humanitaria. Las flota de barcos partió el 22 de mayo del puerto de Estambul y más allá de la entrega de materiales de construcción y de medicinas, a lo que aspiraban estos grupos de derechos humanos era a burlar el bloqueo que Israel mantiene sobre la población de Gaza desde que Hamás se hizo con el control de la franja hace tres años."


També reproduim un vídeo sobre el succés que s'hauria de comentar:

Hotel Rwanda




Per saber més sobre la pel.lícula...

Hotel Rwanda és una pel·lícula americana, britànica, sud-africana i italiana, biopic de Paul Rusesabagina, dirigida per Terry George, estrenada el 2005. Aquest film ha estat doblat al català. La pel·lícula desplega un repartiment important: Don Cheadle, Nick Nolte, Jean Reno.

Origen del conflicte
« Abans del genocidi, viure entre hutus i tutsis era del tot possible. Vaig néixer en una família mixta. Membres de la meva família eren hutus, d'altres tutsis. Parlem tots la mateixa llengua... Són sobretot els colons que han intentat dividir-nos per dominar-nos millor. Els alemanys han fet tutsis els dirigents de Rwanda, suscitant la còlera dels hutus. Després els belgues van arribar i creen els carnets d'identitat amb menció «Hutu» o « Tutsi ». A la independència, en els anys 1960, els hutus han pres el poder i els tutsis han fugit a l'estranger i en els anys 1990 s’han rebel·lat. »

- Paul Rusesabagina

El genocidi
Els rebels tutsi que han tornat a Rwanda prenen el control del nord del país, i diversos centenars de milers de ruandesos es concentren a Kigali en camps de refugiats. Durant aquest període, les autoritats ruandeses han planificat un genocidi dels tutsi de l'interior de Rwanda, constituint a tot el país milícies Interahamwe, instal·lant una economia paral·lela per finançar aquesta empresa i una campanya mediàtica de gran envergadura que ha fet d'això un genocidi, una matança popular a través d'un «treball» percebut com una obligació nacional. Va ser també un genocidi fulgurant, fent un milió de morts civils ruandesos en 100 dies. El 90% dels tutsis de l'interior de Rwanda van ser exterminats.

A continuació reproduim l'escena més emotiva de la pel.lícula per tal de que la comenteu:



per saber més sobre el país, clicau damunt Rwanda

La Globalització

Amb la següent presentació posam les característiques per a que sàpigues en què consisteix aquest terme que et permetrà esbrinar les relacions polítiques, econòmiques i socials del món actual.

Drets dels Infants

A l'aula hem començat pels drets dels infants com a pas previ als Drets Humans Generals, per què? per què vosaltres formau part d'aquests drets que caldria que sabessiu, i a més sabessiu a on es tenen presents aquests drets i a quins països no.


Una vegada que hagueu visualitzat les següents diapositives clicau aqui i fareu el següent exercicis sobre "Mines antipersones"

Treball Infantil

Com hem vist a l'aula, uns dels principals entrebancs per aconseguir la plena instal.lació dels Drets Humans, sobre tot a països subdesenvolupats, és la protecció dels col.lectius més vulnerables com els nins.


Una vegada que hagueu visualitzat les següents diapositives clicau aqui i haureu de fer el següent exercicis sobre "Qui cus les pilotes":

Els Drets Humans

Aqui teniu tots Drets Humans resumits:


Els Drets Humans




Aqui hi trobareu un resum de tots els Drets Humans

El racisme explicat al llibre de Mathew Tree: "Negre de Merda"

Aqui teniu un video de Mathew Tree: "Negre de Merda" Ed. Columna, que explica les motivacions que li dugueren a escriure el llibre i quins són els continguts generals de l'obra. A l'aula lliurarem algun passatge del llibre i es duran a terme algunes activitats:

Desastre ecològic al Golf de Mèxic

Aqui teniu un video del que va succeir el passat 20 d'Abril a una plataforma petroliera al Golf de Mèxic i que, encara a dia d'avui, no és pot fer res!!!!
Posteriorment publicaré altres notícies sobre l'actualitat d'aquest problema, però, per ara, intentau informar-vos sobre la problemàtica de les plataformes petrolieres als oceans i si hi ha hagut altres catàstrofes en el passat.

Una altra globalització és possible

L'eix central del Tercer Trimestre és la Globalització i amb aquesta presentació podem saber, a grans trets, no solament el terme en sí, sinó les seves conseqüències negatives:

Què és la Democràcia

El sistema polític majoritari a l'Europa d'avui en dia, i que, a més gaudim al nostre país, és un sistema que cal conèixer, encara que sigui a grans trets:

Declaració Universal Dels Drets Humans

A partir de la visualització d'aquesta presentació podrem treballar a l'aula els Drets Humans, l'eix del Segon Trimestre:

Adolescència

Crec que es podeu sentir identificats amb aquesta presentació:

L'Amistat

Si aquesta presentació pot servir per entendre què és l'amistat, aleshores ja ha fet el servei que voliem:

El Monjo Ofimàtic

Sobre la incorporació de les TIC a l'àmbit educatiu crec que no podem obviar aquesta sèrie de recursos que ens brinden les tecnologies per que seria com ignorar l'entorn en el qual s'ha d'exercir la tasca educadora. Per tant, estic a favor de la seva utilització i, a més, crec que s'haurien de fer més passes per a la seva més ràpida incorporació per que tot aquest temps que perden va en detriment de sempre els mateixos que, al cap i a la fi, són les futures generacions. Unes generacions que s'han acostumant a utilitzar, escriure, llegir, estudiar, relacionar-se amb les TIC. Com sempre l'escola no pot anar una passa enrera de la societat.

Per a veure les possibles utilitats de les TIC, clicau aqui

NO a la pornografia infantil


Foment de la lectura





Avui en dia és fonamental l'accés a la informació i la seva immediatesa. Les noves tecnologies ens fan més fàcil aquest accés. L'únic perill tal volta es saber destriar tota la quantitat d'informació que ens arribar per tal d'evitar l'efecte contrari: la desinformació.
Des d'aquest bloc volem fomentar la lectura des de qualsevol suport; sigui el tradicional llibre, l'ibook, internet, ràdio, premsa ( també online). Direu que una cosa és la informació puntual i quotidiana i l'altra és la lectura pausada i païda d'un llibre de literatura. Ho volem fomentar TOT!!!
Per a més informació clicau aqui

Campanya contra la violència de gènere


Ens sumam a aquesta iniciativa contra una societat masclista, que no té en compte els valors de la igualtat ni de la solidaritat.

Per a més informació clicau aqui

Llibertat d'expressió





"Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió". Article 19 de la Declaració Universal de Drets Humans.

Professionals de la comunicació, estudiants, escriptors, artistes i manifestants de molts països pateixen abusos contra la llibertat d’expressió. Milers de persones de tot el món són fuetejadespressionades, assetjades, víctimes de tortures o maltractaments, i fins i tot "desapareixen" i assassinades per expressar-se d’acord a la seva consciència o per investigar i donar a conèixer informació que incomoda a governs o a grups armats.

La situació dels periodistes que pateixen abusos per exercir la seva professió preocupa especialment Amnistia Internacional, ja que la llibertat d’expressió és una eina fonamental per a la defensa d’altres drets humans.

Quan periodistes i persones professionals de la comunicació són silenciades, elles no són les úniques víctimes de les lleis i les pràctiques repressives; també ho són totes les persones que es veuen privades del seu dret a la informació. El periodisme és una professió, no un delicte i la llibertat d’expressió és una de les eines de defensa de la resta de drets humans.

En els últims anys, en sortir a la llum les pràctiques il•lícites que els governs utilitzen en nom de la lluita "antiterrorista", ha crescut el nombre de persones en la societat que vol saber la veritat. La tasca d’activistes dels drets humans, professionals del dret, periodistes i moltes altres persones contribueix a revelar el secretisme existent per posar en descobert els Estats que transfereixen, detenen i torturen persones sospitoses de "terrorisme".

D’altra banda, hi ha alguns països que mantenen en vigor normes que restringeixen el dret a la llibertat d’expressió. Amnistia Internacional veu amb summa preocupació, per exemple, la situació a Turquia per l’ús freqüent de l’article 301 del Codi Penal turc a fi de processar defensors dels drets humans, periodistes i altres membres de la societat civil que expressen de forma pacífica les seves opinions discrepants.

La informació sobre aquesta pàgina la podeu trobar a amnistia internacional

qui som

Esbrinar la nostra personalitat no és gaire fàcil, et donam uns pautes que et poden ser útils:
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

El nostre aquari

 
imagenes de amor