Projecte Thau

Bloc d'aula de l'Educació per a la Ciutadania de l'IES.Binissalem

Música

Llibertat d'expressió





"Tot individu té dret a la llibertat d’opinió i d’expressió". Article 19 de la Declaració Universal de Drets Humans.

Professionals de la comunicació, estudiants, escriptors, artistes i manifestants de molts països pateixen abusos contra la llibertat d’expressió. Milers de persones de tot el món són fuetejadespressionades, assetjades, víctimes de tortures o maltractaments, i fins i tot "desapareixen" i assassinades per expressar-se d’acord a la seva consciència o per investigar i donar a conèixer informació que incomoda a governs o a grups armats.

La situació dels periodistes que pateixen abusos per exercir la seva professió preocupa especialment Amnistia Internacional, ja que la llibertat d’expressió és una eina fonamental per a la defensa d’altres drets humans.

Quan periodistes i persones professionals de la comunicació són silenciades, elles no són les úniques víctimes de les lleis i les pràctiques repressives; també ho són totes les persones que es veuen privades del seu dret a la informació. El periodisme és una professió, no un delicte i la llibertat d’expressió és una de les eines de defensa de la resta de drets humans.

En els últims anys, en sortir a la llum les pràctiques il•lícites que els governs utilitzen en nom de la lluita "antiterrorista", ha crescut el nombre de persones en la societat que vol saber la veritat. La tasca d’activistes dels drets humans, professionals del dret, periodistes i moltes altres persones contribueix a revelar el secretisme existent per posar en descobert els Estats que transfereixen, detenen i torturen persones sospitoses de "terrorisme".

D’altra banda, hi ha alguns països que mantenen en vigor normes que restringeixen el dret a la llibertat d’expressió. Amnistia Internacional veu amb summa preocupació, per exemple, la situació a Turquia per l’ús freqüent de l’article 301 del Codi Penal turc a fi de processar defensors dels drets humans, periodistes i altres membres de la societat civil que expressen de forma pacífica les seves opinions discrepants.

La informació sobre aquesta pàgina la podeu trobar a amnistia internacional

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

El nostre aquari

 
imagenes de amor