Projecte Thau

Bloc d'aula de l'Educació per a la Ciutadania de l'IES.Binissalem

Música

Hotel Rwanda




Per saber més sobre la pel.lícula...

Hotel Rwanda és una pel·lícula americana, britànica, sud-africana i italiana, biopic de Paul Rusesabagina, dirigida per Terry George, estrenada el 2005. Aquest film ha estat doblat al català. La pel·lícula desplega un repartiment important: Don Cheadle, Nick Nolte, Jean Reno.

Origen del conflicte
« Abans del genocidi, viure entre hutus i tutsis era del tot possible. Vaig néixer en una família mixta. Membres de la meva família eren hutus, d'altres tutsis. Parlem tots la mateixa llengua... Són sobretot els colons que han intentat dividir-nos per dominar-nos millor. Els alemanys han fet tutsis els dirigents de Rwanda, suscitant la còlera dels hutus. Després els belgues van arribar i creen els carnets d'identitat amb menció «Hutu» o « Tutsi ». A la independència, en els anys 1960, els hutus han pres el poder i els tutsis han fugit a l'estranger i en els anys 1990 s’han rebel·lat. »

- Paul Rusesabagina

El genocidi
Els rebels tutsi que han tornat a Rwanda prenen el control del nord del país, i diversos centenars de milers de ruandesos es concentren a Kigali en camps de refugiats. Durant aquest període, les autoritats ruandeses han planificat un genocidi dels tutsi de l'interior de Rwanda, constituint a tot el país milícies Interahamwe, instal·lant una economia paral·lela per finançar aquesta empresa i una campanya mediàtica de gran envergadura que ha fet d'això un genocidi, una matança popular a través d'un «treball» percebut com una obligació nacional. Va ser també un genocidi fulgurant, fent un milió de morts civils ruandesos en 100 dies. El 90% dels tutsis de l'interior de Rwanda van ser exterminats.

A continuació reproduim l'escena més emotiva de la pel.lícula per tal de que la comenteu:



per saber més sobre el país, clicau damunt Rwanda

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

El nostre aquari

 
imagenes de amor