Projecte Thau

Bloc d'aula de l'Educació per a la Ciutadania de l'IES.Binissalem

Música

Infanticidi a l'Índia

Les mares de Pudhupalayam admeten haver donat el 'petó de la flor del mal' a desenes de les seves filles i es pregunten en veu alta què més poden fer. Durant anys han celebrat cerimònies, sacrificat animals i pregat als déus perquè no els portin més nenes. "Però segueixen venint", protesta Pavayee, una camperola.
Tradicions centenàries, pobresa i pressió social han convertit el districte indi de Salem en el lloc del món on una nena té menys possibilitats d'arribar a complir els cinc anys.


El problema s'estén a tota l'Índia i ha estat declarat una emergència nacional després que s'hagin publicat estadístiques que asseguren que el país té un dèficit de 50 milions de nenes i dones, segons dades d'UNICEF.
Per als habitants no hi ha dubte que les dones posen en perill el futur familiar: la discriminació que pateixen els impedeix heretar propietats, no poden treballar el camp com els homes i, quan arriba el moment de casar, els seus pares han de pagar dots que els obliguen a endeutar de per vida.
A Salem s'han donat infanticidis de nenes de fins a set anys i fins i tot es coneixen casos de famílies que van matar les seves filles en arribar a la pubertat per evitar la vergonya pública de no poder satisfer la dot. La mort de més de 5.000 nenes a Salem-una mica més de tres milions d'habitants-en els darrers anys només ha provocat dos detenciones.En les aldees impera la llei del silenci i l'únic càstig sol estar reservat per als que trenquen aquest codi.


L'infanticidi no es limita a les zones rurals o pobres. Salem és, malgrat les privacions de molts dels seus habitants, el cinquè districte més pròsper de l'Estat de Tamil Nadu. La preferència per l'home està igualment arrelada entre les poblacions urbanes i entre les classes mitjanes i altes de l'Índia, on el fàcil accés a màquines d'ultrasò fa que les parelles opten per avortar en conèixer el sexe del nadó.


El major desequilibri de població del món


L'Índia, amb un 8% més d'homes que femelles, ja té el major desequilibri de població per sexe del món després de la Xina. La policia assegura haver detectat un augment de crims sexuals, tràfic de persones i violència en regions on els joves no poden trobar suficients dones. El segrest de núvies s'ha generalitzat i s'han donat casos de germans que comparteixen dona.
Els programes d'abandonament de nadons que ara s'aplicaran a tota l'Índia no són nous en el districte de Salem. El Govern local els ha aplicat de forma intermitent des de fa anys amb resultats mixtos. La solució als infanticidis de l'Índia passa per trencar el cicle de pobresa i tradicions que han fet de tenir una filla sigui una càrrega sovint insuportable.
Els programes socials han començat a donar resultats en llogarets com Pudhupalayam, on Sevandhi Ammal destaca sobre la resta de les dones. Té tres filles, el mateix nombre de vegades que ha resistit la pressió social perquè fes el que s'espera de les dones de Salem. "Quan ho faràs?", És l'únic que va preguntar la seva sogra quan va saber que havia tingut una néta . "Quan ho faràs?", Va insistir el seu marit, suposant que alguna culpa pesa sobre les dones que donen a llum una nena i, per tant, són elles les que han de solucionar el problema.

"Tothom em deia que havia de matar-les. Vaig tenir temptació de donar-los el verí. Vaig estar a punt de fer-ho amb cada una d'elles. Vaig trencar la tija i vaig posar el verí en un cassó, però no vaig poder donar", recorda Sevandhi, que avui té 40 anys i la cara arrugat per lustres de treball en el camp.

A continuació reprouïm un video per a que el comenteu:



0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

El nostre aquari

 
imagenes de amor